Oldalak

2013. június 29., szombat

Szegfűgombás omlett

Korábbi bejegyzésünkben jeleztük, hogy adunk néhány tippet arra, hogy az egyszerű omlett hogyan változtatható pompás reggelivé, uzsonnává vagy vacsorává. Nos, ezek közül az egyik a fenti képen látható szegfűgombás omlett, amit Alíz készített. Igaz, a szegfűgomba szezonja már kezd lejárni, de attól még közzétesszük, hiszen ezt az ételt más gombából is el lehet készíteni és éppen olyan jó lesz.

Elkészítési idő: 20 perc.

25-30 dkg szegfűgomba, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi finomra vágott petrezselyemzöld, só, bors, olaj, illetve egy omlett személyenként. 

1. A szegfűgombát megtisztítjuk, gyorsan átmossuk és forró olajon addig pároljuk, amíg a keletkező leve teljesen elfő.
2. Közben sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.Végül besűrítjük a tojásból és tejfölből készített habarással.
3. A már elkészült omlettekre egy-két evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk és felcsavarjuk, mint a hígpalacsintát. Félbevágva paradicsomsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése